Platsbaserade aktivitetsspel.

Exenze Active började sin resa 2017 med höga ambitioner att förändra handeln med Augmented Reality. På resan lärde vi oss att aktivitetsbaserade spel och upplevelser var så mycket mer givande att arbeta med. Med våra spelupplevelser kan vi göra gott i samhället genom att främja rörelserikedom och lärande hos barn och unga samt äldre och funktionshindrade.

Barn med trehjuling och en raket som ryggsäck
2017
Grundat
tusentals
Har spelat våra spel
2
Spelplattformar

Om Exenze Active

Vi arbetar med mobilteknik, augmented reality och IoT och skapar digitala spel och upplevelser med din fysiska omgivning som spelplan. Våra spel är baserade på kartan eller leder och fungerar lite som skattjakter.

“Vi hade fantastiska siffror som visar hur en digital skattjakt är ett sätt att engagera barn och deras familjer under mässbesöket..."
- Jonas Dahlberg, VD Nolia AB

Med spelplattformen som vi tagit fram kan vi utveckla nya intressanta och innovativa upplevelser baserade på traditionella spel och lekar. Våra spelplattformar är anpassade att licensieras av kommuner, företag, skolor eller andra organisationer och är därför också fullt anpassningsbara i både utseende och funktion.

Exenze Active stöttas i utvecklingen av Thnx Innovation som också är vårt moderbolag. Vi har där tillgång till de bästa experterna när det kommer till utveckling och anpassning och kan därför ta möta i princip vilka behov som helst.

Hand med mobiltelefon och Run and Find i skogsmiljöIllustration på TiHi i Treasurespelet i utomhusmiljö

Vår story

Vår resa började med stöd från Vinnova i projektet Innovativa Startups, 2017 där vi tillsammans med handeln i Umeå utredde möjligheterna att digitalisera köpupplevelsen genom augmented reality. I workshops med handeln lärde vi oss att många funderade över upplevelser kopplade till sina köp och vi började skissa på en digital skattjakt.

Skattjakten, som då hette Tihi på skattjakt var anpassad för barn och testades i familjebutiken ChildrensHouse.se. Där såg vi ett stort engagemang från både ägaren och besökare som provade på upplevelsen. Ägaren till ChildrensHouse var också den första externa investeraren i dåvarande Thnx Future Retail AB. Med medel från investeringen kunde vi vidareutveckla produkterna och sälja mot en bredare marknad.

Bolaget tog in en ny VD och bytte namn till Handla.io Retail Tech AB. Med den nya VD'n gjordes framsteg och vi antogs till Uminovas inkubator i Umeå. Med stöd därifrån utvecklades verksamheten vidare och vi besökte Formex, Stora Nolia och Nolia Beer med våra skattjakter. Vi fick vår första kund på Campingmarknaden i Gekås Stugby och Camping. Vi genomförde fler skattjakter med köpcentrum och produkten tog stora steg framåt.

Corona träffade besöksnäringen och verksamheten riktigt hårt och bolaget gick i vila. Under början på hösten 2020 började en idé ta form om att utveckla verksamheten mer generellt mot barn och unga med fokus på rörelserikedom. I samband med det tog vi också över en spelplattform för utomhusjakter som hade utvecklats i projektet IoT för folkhälsa under 3 år. Med denna plattform i portföljen, ny VD och en ny värld där det digitala är en nödvändighet för social kontakt och umgänge drogs verksamheten igång igen.

Då under det nya namnet Exenze Active AB och vårt fokus ligger helt på spelupplevelser för lärande och rörelserikedom.

Närmaste framtiden

  • Lansering av ett antal spännande projekt under våren 2021
  • Pilotprojekt och kapitalanskaffning under hösten 2021
  • Uppskalning av verksamheten i sverige 2021 och början på 2022.
  • Internationalisering inför sommaren 2022.

Vi kommer gärna i kontakt med människor som arbetar i eller har kontakter i besöksnäring eller i området motion, hälsa, rörelserikedom där vi kan prata om möjligheter med våra plattformar.

Är du intresserad av att investera i vår verksamhet är du välkommen att kontakta VD Richard Lindberg på richard.lindberg@exenze.com.

Kom igång med våra digitala upplevelser nu.

Skriv in din epostadress här så kontaktar vi dig.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hand med mobiltelefon och Run and Find i skogsmiljö