Digitala skattjakter i augmented reality

Treasure är digitala skattjakter där deltagare använder sina mobiltelefoner för att hitta skatter i gränslandet mellan det verkliga och det digitala.

Skattjakterna består av fysiska bilder som placeras ut i banor. Genom att använda appen Treasure och rikta kameran mot dessa bilder visas digitala ledtrådar och skatter. Att hitta skatter ger deltagaren poäng som kan låsa upp annonser och tävlingar.

Varför Treasure?

Aktiviteterna i Treasure kan användas för att skapa mervärde för besökare, för att driva flöden och för att skapa merförsäljning. Med Treasure visar data exakt vilken effekt din aktivitet haft.

Treasure passar i alla sammanhang där kundupplevelsen är av central betydelse, till exempel hos köpcentrum, mässor, nöjesparker, event, boendeanläggningar och dagligvarubutiker.

Mobilvy med pil i augmented reality, köpcentrummiljö

Annonser

Låt skattjaktens deltagare få tillgång till erbjudanden, give-aways och kommunikation, direkt i skattjaktens app.

Treasure quiz

Formulär

Förläng upplevelsen med ett quiz i form av en tävling, utvärdering, insamling av e-postadresser m.m.

Treasure spelmeny

Automation

Skicka automatiska meddelanden till skattjaktens deltagare.

Mobilvy med pil i augmented reality, strandmiljö

Statistik

Ta del av data från din skattjakt, till exempel hur många som deltog, vilka annonser som användes mest osv.

“Vi har använt skattjakter i AR under två påskhelger. Det känns bra att eventet passar flera olika generationer, att barn, ungdomar och vuxna kan delta. Tillsammans eller enskilt. Jag är otroligt nöjd med utfallet och konverteringen på 15% ger ett stort värde till våra butiker. Utopia kommer att köra fler mobilbaserade skattjakter framöver.”

- Mona Liden, Centrumledare, Balticgruppen, Utopia Umeå.
Läs mer om Utopias skattjakt här

Koncept för rörelse och glädje

Appen är konceptbaserad vilket innebär att vi kan erbjuda olika utmaningar i en och samma app. Vi har tagit fram spel för barnfamiljer till påsk, midsommar, Halloween, julhelgerna samt ett koncept som går att köra när som helst. Det finns även ett koncept för vuxna som kan vara lite mer utmanande. Läs mer om koncepten. Alla koncept har gamification som uppmanar till rörelse, motion och lek.

Några bilder från våra koncept

Gemensamt för våra koncept är att man följer efter olika figurer som visar vägen. Många tycker det är roligt att försöka hänga med. Vi får kommentarer som: "Älskade att barnen kunde springa runt och att även om vi enbart hade en telefon och tre barn så fick alla barnen en varsin slutgåva :)" eller "Bra aktivitet för båda barn och vuxna 😁 Sonen blev helt svettig när han försökte komma ikapp monstret."

Hur fungerar det för dig som kund?

De flesta koncept baserar sig på 5 banor med 5 skatter och tar 10-20 minuter att genomföra beroende på hur du skapar banorna. Du bygger banor i din lokal precis hur du vill ha dom genom att klistra ut dekaler/taggar på golvet. Taggarna får du av oss i ett startpaket som inkluderar instruktioner och lite marknadsmaterial. Vi har även rollups och annat monter-material för påplatsen-marknadsföring som ni kan köpa till. Ni marknadsför er skattjakt precis som ni vill, under eget namn som Väla GO exempelvis, eller med vårt material som ni får med i köpet.

Marknadsför med vårt material eller med eget material, du bestämmer!

Tävlingar och annonser

När spelaren hittat alla skatter kan du erbjuda en tävling där man får svara på ett antal frågor så du kan lotta ut en vinst, exempelvis ett presentkort. Du kan också erbjuda partners annonser som ger både spelaren och dina partners mervärden.

Tävlingar och annonser blir tillgängliga när spelaren hittat alla skatter.

"Skattjakten som ordnades av Handla.io under Nolia 2019 var för vår del en ren succé. Många barn och barnfamiljer deltog och besökte vår monter där dom fick välja en present. Ett trevligt och modern sätt att aktivera barn. Vi fick god kontakt med familjerna och berättade om vårt fina utbud på Finska sidan av Kvarken...
Tack!"
- Erkki Laakso, ansvarig för monter nr 199 på Stora Nolia, VisitVasa, PowerPark och Ähtäri Zoo
Läs mer om Stora Nolias skattjakt här

Läs mer om koncepten

Vi har flera olika koncept för högtider och olika åldersgrupper. Läs allt om våra koncept här innan du beställer!

Mer om koncepten

Priser

Du som vill erbjuda våra spel till dina besökare kan köpa direkt från webbsidan. Efter din beställning tar det ca en vecka innan du har spelet på plats och dina besökare kan börja spela.

Engångsevent
12 500
kr
Tillgång 30 dagar
Fem banor
Tävlingar och erbjudanden
Valfritt tema
Köp nu
Månadslicens
25 000
kr/år
Alltid en skattjakt igång
Högtidskoncept fyra gånger per år
Tävlingar och erbjudanden
Beställ direkt
Anpassad

Pris per förfrågan baserat upp dina behov.

Årsprenumeration
Eget koncept och tema
Din fantasi sätter gränserna
Kontakta oss

Kom igång med våra digitala upplevelser nu.

Skriv in din epostadress här så kontaktar vi dig.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Hand med mobiltelefon och Run and Find i skogsmiljö